تجربه کاربری

مینی پادکست بازیسازباش -» قسمت 01 تجربه کاربری


 

ویدیوی مینی پادکست

متن مینی پادکست

سلام به مینی پادکست بازی سازی خوش آمدید ما قرار است در این پادکست سریالی در مورد طراحی بازی صحبت کنیم.

 نکاتی در مورد جذاب بودن بازی و فان بودن بازی بگوییم یا درموردعملکرد خوب بازی و همین‌طور بازاریابی بازی.

 پس با ما همراه باشید که درباره نکات فوق‌العاده‌ای صحبت می‌کنیم.

 

 در این جلسه به طراحی تجربه‌ی کاربری می‌پردازیم یا User Experience که بصورت مخفف به آن یوایکس میگویند، یوایکس همون تجربه‌ای است که شما در ارتباط با بازی تجربه می‌کنید یعنی مثلا به عنوان مثال شما وقتی منوهای بازی می‌گردید یا وقتی به شما یک Tutorial داده میشود که مثلا اگر این دکمه رو فشار بدهید می‌توانید اسلحه را بردارید یا تیراندازی کنید؛ تمام این‌ها یک ارتباطی بین شما و بازی شکل میدهد، یک تجربه‌ای برای شما خلق می‌کند که به آن می‌گویند «تجربه‌ی کاربری یا یوایکس» 

اگر بازی شما یک یوایکس عالی و خوب داشته باشد، می‌تواند برای یک تجربه‌ی گیم‌پلی خوب به بازیکن شما هم کمک بکند و برعکس اگر توجه نکنیم به یوایکس ممکن تجربه‌ی خیلی بدی برای بازیکن خود به بار بیاوریم!

 به عنوان مثال اگه منوهای بازی شما خیلی پیچیده و خیلی سخت باشد، طوری که شما در این منوها باید بسیار بگردید تا یک چیزی را که میخواید پیدا کنید، یا یه گزینه و یک آپشن که می‌خواهید را پیدا کنید، این باعث میشود که بازی شما خیلی برای پلیر کسل کننده بشود!

 بنابراین یکی از نکات مهم در طراحی یوایکس یا برای طراحی یک تجربه‌ی خوب کاربری برای بازیکن شما این است که آن یو‌آیی بازی یا یوزر اینترفیس بازی یا رابط کاربری بازیتون ساده باشد. 

 

رابط کاربری چیست؟

 به اصطلاح شاید خیلی ساده بخواهم بگویم به شما که آن منوهایی که شما در بازی می‌بینید، یک رابط کاربری هستند.

 مثلا منوی توقف که شما می‌بینید می‌توانید بگوید که به بازی ادامه بدید یا یک گزینه دیگر را انتخاب کنید که مثلاً از بازی خارج یا تنظیمات گرافیکی بازی را تغییر بدهید یا کلی تنظیمات دیگر…  

همه‌ی این‌ها زیرمجموعه‌ی رابط کاربری و یا یو‍‌آی بازی شما هستند.

برای اینکه شما بتوانید یک رابط کاربری ساده  طراحی بکنید برای بازیکنان بازی خودتان، این خودش یکی از نکات مهم برای یک یوایکس خوب است.

 اینکه یوایکس شما ساده باید باشد را با میزان درجه سختی بازیتان اشتباه نگیرید!

 شما شاید یک بازی خیلی سخت هم بسازید، یعنی یک بازی داشته باشید که خیلی هاردکور و خیلی سخت باشد! مثلا مثل بازی دارکسولز که بازی خیلی سختی است، اما یوایکس پیچیده‌ای ندارد، یوایکس سختی ندارد.

یعنی شما به عنوان مثال داخل منوها گم نمی‌شوید، پیچیده نیست منوهای بازی برای شما!،  بنابراین معنی یوایکس شما ساده و راحت باشد به این معنی نیست، که بازی شما حتما باید گیم پلی ساده باشه! نه نه!

 این را با هم قاطی نکنید؛ این دو غیر مرتبط هستند!.

 

 حالا چگونه باید یک یوایکس خوب برای بازی خود داشته باشیم؟

 یکی از نکات اینکه یوایکس شما باید ساده باشد، در واقع یو‌آیی بازی شما ساده باشد، آن منوهایی که برای بازی طراحی می‌کنید آنها باید ساده باشند، آن را خیلی پیچیده نکنید برای بازیکن؛ یا باید این منوها و این رابط کاربری بازی شما شهودی باشد برای بازیکن!، یعنی چه؟

 یعنی قطعا مخاطبین شما بازی‌های زیادی را بازی کرده‌اند و یکسری استاندارد هایی در ذهن‌شان بوحود آمده، باید طبق استانداردها آن، عادت‌هایی که رابط کاربری بازی‌های مختلف برای بازیکنان بوحود آورده اند را در بازی خودتان پیاده کنید، طوری که همان احساس را داشته باشند و نباید گیج بشوند، نباید خیلی نوآوری به خرج بدهیم.

 مثلا اگر در همه‌ی بازی‌ها با زدن دکمه‌ای اسکیپ، منوی توقف یا پاوز منو بالا می‌آید، شما نباید این را تغییر بدهید! و یه دکمه‌ای جدید بگذارید، مثلا تغییرش دهید به کیو! به عنوان مثال.

 چون این دیگر برای بازیکن بازی شما  یک چیز جدید است و نمی‌تواند به صورت شهودی با بازی شما ارتباط برقرار کند!، چون فکر می‌کند مثل بازی‌های دیگر با زدن دکمه‌‌ی اسکیپ منوی توقف باز می‌شود!  اما وقتی آن دکمه را میزند می‌بیند اتفاقی نمی‌افتد، و گیج می‌شود و نمی‌داند که الان باید چه دکمه‌ای را بزند.

 بنابراین یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنیم، شهودی بودن آن رابط کاربری بازیتان است.

 و نکته‌ی آخری که برای طراحی یک رابطه کاربری خوب می‌خواهم بگویم این است -» آن مطابقت رابط کاربری بازیتان با فضای بازیتان و حال و هوای بازیتان هست!، به اصطلاح می‌گویند Look and feel بازی شما!، یعنی آن ظاهر بصری بازی شما، آن حس و حالی که بازی دارد .

به عنوان مثال اگر شما یک بازی دارک یا تاریک می‌سازید یک بازی که خیلی تاریک سیاه و سفیدی دارد!، شما نباید بیاید داخل منو یا رابط کاربری بازیتان از رنگ‌های قرمز پر رنگ و روشن استفاده کنید، یا مثلا از رنگ زرد روشن استفاده کنید! این تطابقی با آن حال و هوای بازیتان و حالت بصری بازیتان ندارد.

پس بنابراین باید یک مطابقتی بین آن رابطه کاربری بازیتان با حال و هوا و ظاهر بازیتان وجود داشته باشد.

 اگه بخواهیم به صورت خلاصه نکاتی که گفتیم را در قالب یک جمله بگوییم، شما باید سعی کنید آن تجربه‌ی مخاطبتان از بازی تان را مطابق با چیزی که خود شما به عنوان مخاطب انتظار دارید، بسازید.

 یعنی خودتان را قرار بدهید جای مخاطب بازیتان و ببینید که به عنوان مخاطب الان انتظار دارید که منوی بازیتان چگونه باشد!، انتظار دارید که تجربه‌ای که می‌خواهید داشته باشید با آن بازی به چه شکل باشد! و همان  را بر اساس احساس خودتان طراحی بکنید.

 خب این قسمت از پادکست بازی‌سازیمان به پایان رسید، حتما قسمت‌های بعد را هم دنبال کنید و فراموش نکنید که این پادکست را به دوستانتان هم معرفی کنید، برای آن‌ها هم بفرستید که آن‌ها هم از مطالب ارزشمندی که خواندید استفاده کنند.

 ما را هم در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید با آدرس بازی‌سازباش دنبال بکنید:

اینستاگرام

 تلگرام

 توییتر 

یوتیوب

 و شبکه‌هایی که فعالیت داریم.

 حتما از سایت بازی‌سازباش هم به آدرس bazisazbash.com  بازدید کنید که کلی آموزش فوق‌العاده و رایگان برایتان تهیه کردیم که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

تا قسمت بعدی خدانگهدار شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.