نکات طراحی بازی: پاورآپ

نکات طراحی بازی: عارضه

تا به حال برایتان پیش آمده است که بخواهید شخصی را برای اولین بار با بازی‌های ویدیویی آشنا کنید و بعد از چند دقیقه بازی کردن بگوید که با نگاه کردن به صفحه نمایش دچار سردرد و حالت تهوع می‌شود؟ این عارضه کاملاً ثابت شده است و شبیه‌سازی زدگی (Simulation Sickness) نام دارد. در این مقاله درباره این عارضه و روش‌های جلوگیری کردن از آن و اهمیتش صحبت می‌کنیم.

مشکل

به زبان ساده شبیه سازی زدگی ناشی از این است که مغز شما سیگنال‌های متناقضی دریافت می‌کند. شما از طریق مشاهده صفحه نمایش انواع و اقسام اطلاعات ادراکی را مبنی بر حرکت کردن و… دریافت می‌کنید. این در حالی است که گوش داخلی‌تان چنین چیزی را در بدن‌تان تشخیص نمی‌دهد. این چیزی است که تئوری به ما می‌گوید. نمی‌توان با قطعیت چیزی گفت. تحقیقات به اندازه کافی نیستند. تنها چیزی که فعلاً می دانیم این است که این عارضه وجود دارد. در خلال شبیه‌سازی‌های پرواز در دهه نود میلادی، با مریض شدن خلبانان متوجه این قضیه شدیم. این تحقیقات به نظر قانع‌کننده می‌رسد چون این عارضه بیشتر در بازی‌های اول شخص یا سوم شخص با دوربینی نزدیک به کاراکتر پیش می‌آید. شخصی که حین انجام بازی‌هایی مانند فاینال فانتزی یا کلش آف کلنز هیچ مشکلی ندارد، ممکن است حین انجام بازی‌هایی مانند فارکرای یا ماین‌کرافت به این عارضه مبتلا شود. فهمیدن علت آن سخت نیست. قرار دادن خود در پرسپکتیو شخصی دیگر و یا دیدن از نگاه آن‌ها بدون اینکه به شکل فیزیکی در بدن آنها باشیم یا چیزی حس کنیم، چیز عجیبی است.

راهکار

 تحقیقات اندکی که صورت گرفته است نشان می‌دهد که ما می‌توانیم به این حرکت غیر فیزیکی در بازی‌ها خو بگیریم. درصد کمی از مردم هم هستند که نمی‌توانند یا به کندی به این قضیه عادت می‌کنند. این خبر خوبی برای شماست. اگر انجام بازی‌های اول شخص شبیه‌سازی زدگی در شما ایجاد می‌کند، اکنون می‌دانید که قرار است به مرور بهتر شوید. من در حال پیشنهاد مریض شدن به شما نیستم. روی سخنم با کسانی است که بازی کردن بخش مهمی از زندگی آنهاست. این افراد اگر به خاطر این عارضه احساس می‌کنند که نمی‌توانند از بازی‌ها لذت ببرند نباید نا امید شوند. اگر هم جزو کسانی هستید که به هیچ وجه نمی‌توانید بازی‌هایی که باعث این عارضه می‌شوند عادت کنید و با این حال قصد رها کردن بازی‌ها را هم ندارید، چندین پیشنهاد برای شما دارم. با عمل کردن به این پیشنهادات به آسان‌تر شدن تجربه خود کمک می‌کنید.

1-لرزش صفحه نمایش به هنگام شرکت کاراکتر را غیر فعال کنید به نظر می‌رسد که این افکت تأثیر زیادی بر روی عارضه شبیه‌سازی زدگی دارد در بسیاری از بازی‌های اولش این تنظیمات قابل تغییر است اگر یک طراح بازی هستید و یا دستت راه بازی شدن دارید حتماً این نکته را مد نظر داشته باشید

2- نور صفحه نمایش را کمتر کنید شاید کمی عجیب به نظر برسد اما تحقیقات انجام شده کمتری بازی می‌کنند کمتر دکتر حالت شبیه‌سازی زدگی می‌شوند

3-میدان دید را در تنظیمات بازی بیش‌تر کنید.

4- در محیط کم نور یا حتی تاریک بازی کنید.

5-مدت  زمان بازی کردن خود را محدود کنید. به عنوان بازیکن وقتی در یک بازی غرق می‌شوید، رها کردنش بسیار سخت است. اما محدود کردن بازی خود به بخش‌های حدوداً بیست دقیقه‌ای می‌تواند به شما کمک کند.

 

امیدوارم همه یا حداقل بخشی از این پیشنهادها به شما کمک کند

اهمیت این بحث

اما اصلاً چرا موضوع مقاله ما چنین چیزی است؟ بخشی به این ارتباط دارد که تعداد گیمرها الان بیش از هر زمان دیگری است و بسیاری از آن‌ها در دوران کودکی به حرکت در بازی‌ها عادت نکرده‌اند و به عارضه شبیه سازی زدگی دچار می‌شوند. بخشی از این توجه هم به خاطر گسترش یافتن تکنولوژی  واقعیت مجازی در صنعت بازی است. استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی عارضه شبیه‌سازی زدگی را بسیار تشدید می‌کند. در حال حاضر کمپانی‌های مختلف در صنعت بازی و خارج از آن در حال تحقیق درباره روش‌های کاهش بروز این عارضه هستند. به عنوان طراح بازی شما نیز باید توجه ویژه‌ای به این نکته داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.