انتخاب رشته بازی‌سازی

انتخاب رشته بازی‌سازی

در این مقاله به موضوعی مهم که برای بسیاری از مخاطبان ما و علاقه‌مندان به بازی‌سازی شاید سوال باشد، یعنی تحصیل در حوزه بازی‌سازی می‌پردازیم.

سوالی پرتکرار

من به بازیسازی علاقه زیادی دارم و دوست دارم در رشته‌ای مرتبط با این حوزه تحصیل کنم. تکلیف من چیست؟ این سوالی است که بسیاری از مخاطبین ما در بخش پرسش و پاسخ سایت یا سایر شبکه‌های اجتماعی ما مانند اینستاگرام مطرح کرده‌اند. علت هم واضح است. به علت نبود رشته بازی‌سازی به شکلی تخصصی افراد مایل هستند در رشته‌ای تحصیل کنند که بیشترین نزدیکی را با حوزه ساخت و طراحی بازی داشته باشد.

پاسخ

سوال پاسخ سر راست و مستقیمی دارد. شرایط هر کس متفاوت است و حوزه بازیسازی نیز گسترده است. اگر قصد شما این است که برنامه‌نویس بازی شوید، می‌توانید در رشته نرم‌افزار و گرایش هوش مصنوعی تحصیل کنید. اگر قصد شما فعالیت در بخش هنری بازی مثلا مدلسازی سه بعدی یا دو بعدی است، می‌توانید در یکی از رشته‌های هنری که مرتبط با بخشی است که شما قصد دارید فعالیت کنید، تحصیل کنید. 

اگر قصد شما فعالیت در بخشی خاص نیست و یا قصد دارید که بازیساز مستقل شوید، شاید تحصیل در دانشگاه اصلا گزینه مناسبی نباشد. اگر هدفتان ساخت بازی است و نه چیزی دیگر شاید در محیط خارج از دانشگاه بتوانید سریع‌تر رشد کنید. برخی به دلایلی مانند فرار از سربازی و… به دانشگاه روی می‌آورند. علت این که می‌گوییم دانشگاه شاید مسیر مناسبی نباشد این است که دروس زیادی وجود دارند که شما مجبور به گذراندن آن‌هها هستید در حالی که ارتباط کمی با بازیسازی دارند و گاها کاملا بی‌ارتباط هستند. تعداد این دروس کم هم نیست و وقت زیادی را از شما می‌گیرد. این وقت می‌توانست صرف یادگیری یا ساخت بازی و کسب تجربه و پربارتر شدن رزومه شما شود. 

کتاب الکترونیکی رایگان ورود به دنیای برنامه نویسی بازی

برای شروع یادگیری میتوانید به دوره‌های رایگان و محصولات ما در فروشگاه و یا بخش کتاب‌های آموزش بازیسازی مراجعه کنید.

2 دیدگاه برای “انتخاب رشته بازی‌سازی

  1. محمد رضا بانشی گفته:

    سلام خدا قوت به شما برای رفتن دانشگاه باید یه هدفی پشتش باشه و حتما علاقه میخواد به نظر من باید هم بازی سازی یاد بگیری هم دانشگاشو بری هر دو مکمل هم هستند حالا ممنون میشم بگید کدوم دانشگاه ها در ایران رشته بازی سازی رو درس میدن

    خیلی ها میگن دانشگاه نرو بدرد نمیخوره باید یه تخصصی داشته باشی ولی به نظر من این اشتباه هست به نظر من هر تخصصی داری باید در کنارش تحصیلات اکادمیکم داشته باشی و یه مسله مهم که هست برای کارکردن در شرکتهای بازی سازی باید حتما سربازی رو رفته باشی تا بتونی کار کنی در شرکت ها هیچ کس به این مسله توجه نمیکنه

    • مهدی صدری گفته:

      سلام دوست عزیز

      دانشگاه برای هر کسی مناسب نیست و باید حتما علاقه به مباحث علمی و آکادمیک وجود داشته باشه یا هدف مشخصی از رفتن به دانشگاه باشه. برای بازی ساز شدن مهمترین نکته، کسب مهارت و تجربه هست که متاسفانه معمولا در دانشگاه‌ها ارائه نمیشه.

      در مورد رشته بازی سازی در دانشگاه در ایران باید بگم که متاسفانه به صورت حرفه‌ای و کاربردی وجود نداره. البته در دانشگاه علمی کاربردی تعریف کردند اما بازدهی لازم رو نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.