به نظرتون در یک ساعت چه کار خاصی می‌توان انجام داد که ملتی را درگیر کند؟
اولین چیزی که به ذهن من میرسد انفجار اتمی به سبک Fallout است!

انفجار فال‌اوت طوری!

اما غیر از یک انفجار هسته‌ای ویرانگر دیگر چه کار خاصی می‌توان انجام داد که بتوان آن را به دیگران نشان داد و بازخورد دریافت کرد؟
اگر از من بپرسید می گویم “می‌توانم یک بازی بسازم!”

احتمالا به تیتر این مطلب شک کردید که اصلا همچین چیزی امکان‌پذیر است یا نه. بله امکان پذیر است. دلیل آن هم این نیست که مثلا ما خفن هستیم و این توانایی بالقوه را داریم. با استفاده از امکانات متنوع موتور یونیتی شما می‌توانید ایده اولیه بازی خود را به راحتی و به سرعت پروتوتایپ کنید.

ثبت نام در دوره آموزشی ساخت بازی breakout در یک ساعت

Atari Breakout
BREAKOUT؛ این نوستالوژی جذاب!

Breakout یکی از بازی‌های خاطره‌انگیز آتاری است که در دهه 80 میلادی برای دستگاه‌های آرکید این شرکت عرضه شد. توی این قسمت از “ساخت بازی یک ساعته” سراغ این بازی می‌رویم و قصد داریم که به صورت کاملا ایندی‌طور(!) این بازی را در یک ساعت بسازیم. به جز یونیتی از هیچ ابزار دیگری هم استفاده نمی‌کنیم.

پیشنهاد میکنم عبارت “atari breakout” را گوگل کنید و روی اولین نتیجه کلیک کنید 🙂

 

در قسمت اول این مجموعه 6 قسمتی لی‌اوت (Layout) کلی بازی را می‌چینیم. این کار را با استفاده از اسپرایت‌های آماده یونیتی و تنها با تغییر رنگ آن‌ها انجام می‌دهیم. طبیعی است که شما می‌توانید از اسپرایت‌های دلخواه خودتان استفاده کنید و لی‌اوت بازی را آن‌طور که می‌پسندید طراحی کنید.

 
برک‌اوت 1
برک‌اوت 2

در قسمت دوم سراغ حرکت پلتفرم می‌رویم و با استفاده از اسکریپت‌نویسی کاری می‌کنیم که پلیر با فشردن دکمه‌های چپ و راست بر روی کیبورد کنترل پلتفرم بازی را بدست گیرد. همچنین باید کاری کنیم که حرکت پلتفرم در داخل دیوارهای بازی محدود شود. پس این کار نیز انجام می‌دهیم.

در قسمت سوم نوبت به حرکت توپمان می‌رسد. ابتدا با استفاده از اسکریپت در ابتدای بازی به توپ یک سرعت و جهت حرکت اولیه می‌دهیم. سپس با استفاده از متریال‌های فیزیکی رفتار جهشی (Bounce) توپ را در می‌آوریم. با این کار توپ با برخورد به دیوارها و بلوک‌ها در جهت مخالف بانس می‌کند!

برک‌اوت 3
برک‌اوت 4

سپس به سراغ قسمت جذاب شکستن بلوک‌های سبز رنگ می‌رویم. با برخورد توپ به هر بلوک، آن بلوک شکسته شده و با طراحی یک پارتیکل مناسب حس شکستن آن‌ها را به پلیر منتقل می‌کنیم. شما می‌توانید از خلاقیت خود استفاده کنید و پارتیکلی که می‌سازیم را بهتر و بهتر کنید.

قسمت پنجم مخصوص کسانی است که از کدنویسی لذت می‌برند. در این قسمت منطق برد و باخت بازی را با استفاده از اسکریپت طراحی می‌کنیم. کم شدن “جون” با هر بار از بین رفتن توپ (خارج شدن آن از صفحه)، محاسبه تعداد جون‌های باقی‌مانده و جمع‌آوری امتیاز با استفاده از شکستن بلوک‌ها از جمله مواردی است که در این قسمت انجام می‌دهیم. نگران نباشید، اسکریپت‌ها را به راحت‌ترین روش‌های ممکن می‌نویسیم و مفهوم خط به خط کدها را با هم بررسی می‌کنیم.

برک‌اوت 5
برک‌اوت 6

در قسمت ششم بازی‌مان تقریبا کامل شده است. اما احتمالا متوجه شدید که چیزی کم دارد. آن هم چیزی نیست جز رابط کاربری (UI). پس در این قسمت رابط کاربری بازی را با به کارگیری قسمت کوچکی از المان‌های موجود در موتور یونیتی و به ساده‌ترین روش ممکن طراحی می‌کنیم. در ادامه شما می‌توانید از انواع المان‌های موجود و خلاقیت و ذوق خودتان استفاده کنید و رابط کاربری جذابی برای بازی خود طراحی کنید.

ثبت نام در دوره آموزشی ساخت بازی breakout در یک ساعت